Uploaded image for project: 'Nuxeo Platform'
  1. Nuxeo Platform
  2. NXP-29107

Fix randomly failing ITExplorerTest.testOverrideContributionFromExtensionPoint

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Minor
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 11.1-SNAPSHOT
    • Fix Version/s: 11.1, 2021.0
    • Component/s: Explorer

      Description

      It seems this test can fail randomly with symptoms:

      expected:<<[?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
      <component name="org.nuxeo.apidoc.listener.contrib.override">
      
        <require>org.nuxeo.apidoc.listener.contrib</require>
      
        <extension point="listener" target="org.nuxeo.ecm.core.event.EventServiceComponent">
          <listener async="false" class="org.nuxeo.apidoc.listener.LatestDistributionsListener" name="latestDistributionsListener" postCommit="false">
            <event>aboutToCreate</event>
            <event>beforeDocumentModification</event>
          </listener>
      
          <listener async="false" class="org.nuxeo.apidoc.listener.AttributesExtractorStater" name="AttributesExtractorStater" postCommit="false">
            <event>aboutToCreate</event>
            <event>beforeDocumentModification</event>
          </listener>
      
          <listener async="false" class="org.nuxeo.apidoc.listener.AttributesExtractorScheduler" name="AttributesExtractorScheduler" postCommit="false" priority="20">
            <event>documentCreated</event>
            <event>documentModified</event>
          </listener>
        </extension>
      
      </component]>> but was:<<[!DOCTYPE html>
      <html lang="en" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en"><head>
        <title>
          Extension point org.nuxeo.ecm.core.event.EventServiceComponent--listener
        </title>
        <meta charset="UTF-8" http-equiv="Content-Type" />
        <meta content="IE=edge,chrome=1" http-equiv="X-UA-Compatible" />
        <meta content="Nuxeo" name="author" />
        <meta content="Nuxeo Platform Explorer" name="description" />
      
      [...]
      

      Basically, either the new window was not opened or detected properly, or webdriver did not switch to it.

      Attaching corresponding screenshot that was automatically taken (matches the above html content that i did not copied entirely).

      Seen at (unrelated) https://qa.nuxeo.org/jenkins/job/TestAndPush/job/ondemand-testandpush-atchertchian-master/213/testReport/junit/org.nuxeo.functionaltests.explorer/ITExplorerTest(nuxeo-platform-explorer-ftests)/testOverrideContributionFromExtensionPoint/

      New test introduced with NXP-28915.

        Attachments

          Activity

            People

            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:

                Time Tracking

                Estimated:
                Original Estimate - Not Specified
                Not Specified
                Remaining:
                Remaining Estimate - 0 minutes
                0m
                Logged:
                Time Spent - 1 hour, 30 minutes
                1h 30m